Vandaag zijn wij open van 09:00 tot 22:00

Goudse Houtsingel 101, Gouda

Starten Met Paardrijden

Starten met paardrijden voor jeugd

Jeugd zonder ervaring

Vanaf 4  jaar: Ponywandelen

Maak kennis met paardrijden middels “Ponywandelen” op diverse zondagen in het jaar

Vanaf 7 t/m 9 jaar: Basiscursus Pony

Tijdens deze cursus leren kinderen om te gaan met een pony, deze te verzorgen, op te zadelen en te begeleiden aan de hand. Deze door de FNRS ontwikkelde leidraad bereid de kinderen voor op hun ruiteropleiding. Hierbij ligt de focus vooral op welke vaardigheden nodig zijn om op een veilige en plezierige manier om te kunnen gaan met een pony. Tegen het einde van de cursus gaan de kinderen ook op de pony. Deze cursus start op meerdere momenten in het jaar, zodra er voldoende aanmelding zijn. Aanmelden kan via onze website/agenda.

Na de basiscursus: Starterslessen

Na het volgen van de basiscursus kunnen kinderen starten met rijlessen. Dit doen ze in een gehalveerde groep met maximaal 5 kinderen. De kinderen rijden twee kwartalen in de startersles.
Het eerste kwartaal: in een halve rijbaan met maximaal 5 kinderen, 30 minuten. De pony’s worden door medewerkers van de manege opgezadeld.
Het tweede kwartaal: gaan de kinderen (nog steeds een halve groep) naar eigen inzicht van de instructie in een hele rijbaan rijden, nog steeds 30 minuten. Aan het einde van het tweede kwartaal wordt het opzadelen ook nog een keer geoefend tijdens de les.?
Na twee kwartalen stromen ze door naar niveau 1. In niveau wordt er een uur gereden in een groep met maximaal 9 kinderen.

Oudere jeugd zonder ervaring

Het leren van de basisbeginselen van paardrijden door oudere jeugd kan het beste middels privélessen. De instructeur zal aangeven wanneer de ruiter de vaardigheden beheerst om al dan niet aan te sluiten bij een groep.

Oudere jeugd met ervaring

Bij oudere jeugd met ervaring doet onze instructie tijdens een privéles een niveaubepaling om te bepalen in welk niveau de ruiter kan instromen.

Starten met paardrijden voor volwassenen

Volwassenen zonder ervaring

Heeft u nog geen ervaring met paardrijden, dan kunt u de vaardigheden t/m niveau 2 leren middels privélessen. De instructeur zal aangeven wanneer je de vaardigheden beheerst om al dan niet aan te sluiten bij een groep (lesniveau 2).

De vaardigheden passend bij dit niveau, zijn te vinden in dit lesplan. Wilt u proberen of het wat voor u is? Vraag dan een proefles aan op onze website op de pagina Proefles.

Ook kunt u meer leren over paarden in de Basiscursus Paard. Hierin leren we u het omgaan met paarden, maar ook het poetsen, opzadelen en lopen met een paard. Deze cursus start meerdere keren per jaar, beslaat 5 lessen van een uur en wordt gegeven op zondagen. U vindt de data in de agenda op onze website. Hier kunt u ook inschrijven.

Volwassenen met ervaring

Bij volwassenen met ervaring doet onze instructie tijdens een privéles een niveaubepaling om te bepalen in welk niveau de ruiter kan instromen. Wilt u proberen of onze manege bij u past? Vraag dan een proefles aan op onze website op de pagina Proefles.