Vandaag zijn wij open van 09:00 tot 22:00

Goudse Houtsingel 101, Gouda

Carrouselrijden

Carrouselrijden is een van de weinige teamsporten binnen het paardrijden. Indien een bepaald basisniveau aanwezig is kan iedere ruiter deelnemen. Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een enkel paard of ruiter maar van de groep in zijn geheel. Het carrouselrijden is een prachtige manier om op een totaal andere wijze met paardrijden bezig te zijn. Het is dan ook een populaire tak binnen de paardensport.

De historie van het carrouselrijden gaat terug tot in de middeleeuwen. Bij de riddertoernooien werden door deelnemers, in feestelijke kleding, rijkunstige voorstellingen gegeven. Hierbij werden in colonnes o.a. voltes gereden. In Nederland werd het carrouselrijden rond het jaar 1900 ingevoerd bij het lesgeven, dit om de discipline te bevorderen en het rijden interessanter en moeilijker te maken. Het was mode in die tijd dat de gegoede burger Frans als voertaal had en nog steeds is Frans vaak de taal waarin de carrousels gecommandeerd worden.

Vandaag de dag worden er op meerdere plekken in het land carrouselwedstrijden verreden, ook is er jaarlijks een Nederlands kampioenschap waar de beste carrouselteams uit het land met elkaar strijden om de titel Nederlands Kampioen Carrousel.

Voor deze les gelden de reguliere groepsles tarieven.